Nejlepší aplikace na cvičení zdarma

Snažíte-li se zhubnout, nabrat svaly, nebo se prostě jen udržovat kondici? Zkuste si do svého mobilního zařízení stáhnout aplikaci na cvičení.

Cvičit tak můžete z pohodlí domova, a navíc nad sebou budete mít i jistý „dohled“, kdy vám mnoho aplikací pravidelně připomíná nastavené fitness cíle a vyzývá k jejich dodržování. A co si budeme, ne vždy je jednoduché se ke cvičení „dokopat“.

Navíc jsou aplikace mnohdy vybaveny různými statistikami monitorujícími váš pokrok, čímž vás dokážou pořádně povzbudit! (Tedy za předpokladu, že pohyb neflákáte.) V následujících řádcích si představíme hned 7 pomocníků, s nimiž bude cvičení jedna báseň, a nikoliv nutné zlo.

armodd-damske-hodinky

#1 Seven – 7 minute workout

Tato aplikace je vhodná především pro začátečníky, kteří chtějí s tréninky začít zlehka, nebo pro ty, kteří chtějí do své denní rutiny zařadit více pohybu, avšak jsou poněkud limitováni časovými možností. S aplikací Seven vám stačí pouhých 7 minut denně, a navíc nepotřebujete žádné vybavení.

Po stažení aplikace se zaregistrujete a nastavíte si svůj cíl (zhubnout/posílit svalstvo/zůstat fit) a požadovanou frekvenci cvičení. Díky tomu lze jednotlivé tréninky do značné míry personalizovat. Výše zmíněným třem cílům jsou také uzpůsobeny kategorie cviků, kdy každá z nich nabízí krátké workouty zaměřené na různé svalové partie. Sami se tak můžete rozhodnout, jaké části těla se zrovna chcete věnovat. Než začnete trénovat, přehraje se vám instruktážní animace s pokyny – nemusíte tak mít obavy, že byste neměli tušení, jak jednotlivé cviky provádět.

  Seven

Zdroj: https://moosenewsblog.com/10-finest-free-exercise-apps-get-began-on-the-street-to-health/

#2 Home workout – no equipments

U cvičení bez pomůcek ještě chvíli zůstaneme. Další zajímavou aplikací je Home workout – no equipments, se kterou nejenže nepotřebujete závaží, ale také můžete posilovat pouze vybrané svalové partie (záda, paže, hrudník aj.).

Pravděpodobně sami správně tušíte, že je tato aplikace primárně zaměřena na budování svalů, nicméně, součástí tréninkového plánu je i počítání kalorií, tudíž se hodí také pro shazování přebytečných kil. Samozřejmostí jsou doprovodná videa a animace a monitoring pokroku.

 Home Workout

Zdroj: https://www.mobileappdaily.com/app-review/home-workout

#3 30 Day Fitness Challenge Pro

Máte rádi výzvy? Pak vyzkoušejte aplikaci 30 Day Fitness Challenge Pro, která vám díky stále se zvyšující intenzitě cvičení pomůže den za dnem posouvat vaše limity. Jedná se o 30denní tréninkovou výzvu, jež byla navržena profesionálním fitness trenérem a jež napomáhá zlepšovat kondici i zdraví.

Vzhledem k tomu, že si uživatelé mohou vybrat ze tří úrovní obtížnosti, je vhodná pro začátečníky, pokročilé i profíky. Každá lekce trvá 20 minut a nemusíte se přitom obávat, že byste na ni nějaký den zapomněli; aplikace vám to totiž mile ráda připomene. I v této aplikaci se můžete setkat s možností personalizace. Záleží pouze na vás, zda se po onu dobu 30 dní budete chtít zaměřit na celé tělo, oblast břicha či oblast hýždí – pro každou z nich je vyhrazena speciální kategorie.

30 

Zdroj: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.popularapp.thirtydayfitnesschallenge&hl=en_US&gl=US

#4 Freeletics

Aplikaci Freeletics ocení zejména ti, kteří preferují tréninkový plán sestavený dle vlastního rozvrhu, vlastních cílů a dle současné úrovně fyzické zdatnosti. Nabízí až 900 variant tréninku doplněných o propracovaná videa a animace s profesionálními atlety. Výhodou aplikace je také uživatelská přívětivost, neboť nabízí profesionální vzhled a přehledné menu.

Freeletics se zaměřuje na tréninky typu HIIT (high intensity interval training), během nichž se střídají vysoce intenzivní intervaly maximálního zatížení (zhruba nad 80 % max. tepové frekvence) a úseky o nižší intenzitě. Tím dochází k rychlejšímu spalování tuků a k efektivnímu budování fyzické kondice. Jedna lekce trvá 10-25 minut.

Freeletics

Zdroj: https://tapptitude.com/blog/freeletics-your-personalized-go-to-training-app/

#5 Fitify

Fitify se hodí především pro ty, jež se příliš „nekamarádí“ s cizími jazyky, jedná se totiž o aplikaci dostupnou i v češtině. Díky databázi s více než 900 cviky budou vaše tréninky vždy nové a zábavné. Cvičit lze jednak s vlastní vahou, jednak s různými pomůckami, jako jsou třeba kettlebell, bosu, TRX a další. Aplikace nabízí přes 20 samostatných workoutů ve čtyřech různých kategoriích:

-        Tréninky pro sílu a větší svaly

-        Tréninky na hubnutí a vytrvalost

-        Tréninky na uvolnění svalů a protahování

-        Speciální tréninky

Z těch si uživatel sám vybere na základě svých cílů a preferencí. Jeden workout trvá zhruba 15-25 minut a v nabídce naleznete i relaxační cvičení. Samozřejmostí jsou videa s ukázkami cviků. 

Fitify

Zdroj: https://www.ol4you.cz/5-1-mobilnich-aplikaci-nejen-na-domaci-cviceni/

#6 Nike training club

V aplikaci Nike training club najdete jednak lekce zaměřené na budování síly a vytrvalostní tréninky, jednak také kvalitní jógová cvičení, která jsou na rozdíl od ostatních aplikací určených právě ke cvičení jógy zcela zdarma.

Tréninkové plány jsou přizpůsobeny různým úrovním uživatelů – od začátečníky po profesionály, umožňují zaměření na jednotlivé svalové partie a lze si také vybrat z různých úrovní intenzity. Lekce jsou vedeny zkušenými trenéry společnosti Nike, a některé dokonce i celosvětově proslulými sportovci. Délka jedné lekce se pohybuje v rozmezí 15-45 minut. 

Nike Training Club

Zdroj: https://medium.com/@by.sharonlee/the-nike-training-club-app-d4d2b028ff26

#7 Adidas Running by Runtastic

Jako poslední si uvedeme aplikaci vzniklou ve spolupráci s dalším světoznámým výrobcem sportovních oděvů, doplňků a obuvi – firmou Adidas. Jak již název samotný napovídá, jedná se o aplikaci určenou primárně pro běžce. Nabízí samozřejmě měření rychlosti, vzdálenosti, tempa a spálených kalorií, ale také třeba soupeření mezi uživateli ve vytvořených výzvách (například měsíční uběhnutá vzdálenost, víkendové běhy a další) či dokonce účast na virtuálních závodech.

Názvem se však nenechte zcela zmýlit. Vybrat si totiž můžete z cca 80 předvolených aktivit, mezi nimiž kromě těch běžnějších, jako jsou běh, chůze, kolo či turistika, najdete i speciálnější aktivity typu šerm, sáňkování, tanec u tyče aj. 

Adidas Running

Zdroj: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.runtastic.android&hl=cs&gl=US

Zajímavým prvkem je i sledování uběhnuté vzdálenosti s vašimi běžeckými botami, které si z nabídky vyberete. Aplikace vás upozorní, až bude čas na jejich výměnu. Zajisté netřeba zmiňovat propojení aplikace s Adidas e-shopem.

Ač aplikace samy o sobě disponují velkým množstvím různých ukazatelů a statistik, ještě o něco lepším řešením je aplikaci na cvičení doplnit chytrými hodinkami, které navíc umí třeba snímat tepovou frekvenci, monitorovat spánek a do jisté míry fungují i jako mobilní zařízení. Alternativu pak představují fitness náramky.