UŽIVATELSKÝ TEST: Unisex chytré hodinky Smartomat Roundband 2

Jednoduchý elegantní design, čtyři barevné verze, nízká hmotnost a velmi dobře čitelný displej, to vše získáte s hodinkami Smartomat Roundband 2

Chytré hodinky Smartomat Roundband 2 nabízejí všechny potřebné funkce včetně několika sportovních režimů, díky minimalistickému designu a více barevným provedením jsou vhodné pro ženy i pro muže, do společnosti i každodenní sportovní aktivity.

armodd-damske-hodinky

armodd-panske-hodinky

Smartomat Roundband 2

Po rozbalení na vás v krabičce čekají samotné hodinky Roundband 2, český návod, který vám srozumitelně krok za krokem popíše instalaci aplikace, spárování s telefonem i následné používání hodinek a jejich funkce. V balení samozřejmě nechybí nabíječka – tu mají chytré hodinky Smartomat Roundband odlišnou od klasických magnetických příchytek.

Jedná se o pouzdro, do kterého hodinky zavřete a následně USB kabel připojíte k napájení. Jako u všech nově koupených hodinek je dobré je před použitím nabít do maxima.

První kroky s hodinkami

Než se vám hodinky nabijí, načtěte si pomocí telefonu QR kód z českého návodu – na výběr je aplikace pro Android i pro iOS. Hodinky Roundband 2 používají aplikaci Da Fit, která (pokud máte svůj mobilní telefon v češtině) s vámi bude komunikovat česky. V aplikaci si můžete založit osobní profil, v němž si pak lze nastavit denní cíle (např. počet ušlých kroků).

Da Fit
ANDROID
Da Fit
iOS

Spárování přes Bluetooth provedete v aplikaci, po úspěšném spojení s telefonem se na hodinkách objeví automaticky správné datum a čas. Pokud chcete naplno využívat možnosti hodinek, doporučujeme povolit všechny požadované přístupy k funkcím telefonu.

Smartomat Roundband 2

TIP NA OVLÁDÁNÍ HODINEK

Hodinky mají jedno boční tlačítko a jedno dotykové v dolní části displeje

Boční tlačítko

  • dlouhý stisk zapnutí/vypnutí hodinek
  • krátký stisk návrat do menu

Dotykové tlačítko

  • krátký stisk přepínání mezi funkcemi
  • dlouhý stisk aktivace funkce

Na co se hodí Smartomat Roundband 2

Díky nízké hmotnosti hodinek je můžete nosit opravdu celý den a nemusíte je sundávat ani v noci – pokud si chcete měřit spánek, ani to jinak nepůjde. Pozor, spánek hodinky měří pouze v intervalu 22.00–8.00, takže odpolední odpočinek vám Roundband 2 nezaznamená. Při nastavování asi začnete vzhledem ciferníku – máte výběr ze tří variant, které volíte v aplikaci, všechny se vyznačují velmi dobrou čitelností, což je zásluha TFT displeje a 6 stupňů intenzity jasu. Hodinky jsou tedy dobře čitelné i za jasného denního světla, večer můžete jas snížit.

Chytré hodinky disponují sadou běžných funkcí, jež od hodinek očekáváte – budík se slušnými vibracemi, stopky, počasí a samozřejmě notifikace hovorů a zpráv (včetně všech obvyklých chatovacích aplikací). Jednou z méně obvyklých funkcí je dálkové ovládání fotoaparátu na telefonu – dotykem displeje můžete pořizovat fotky, dokud jste v dosahu Bluetooth připojení.

V tréninkových a zdraví monitorujících funkcích jsou hodinky Roundband 2 vybaveny velmi dobře. Měření krevního tlaku a tepu je doplněno i o saturaci krve kyslíkem – díky němu můžete pozorovat zlepšování vaší kondice. Trénovanější tělo totiž dokáže v zátěží udržet v krvi vyšší procento kyslíku.

Smartomat Roundband 2

Vaše kroky měří hodinky automaticky, konkrétních sportovních aktivit si v položce Training můžete vybrat hned sedm: chůzi, běh, jízdu na kole, skákání přes švihadlo, badminton, basketbal a fotbal. Doporučujeme hodinky pravidelně synchronizovat s telefonem – data se zaznamenají a uloží v aplikaci, v hodinkách nezůstávají.

Výdrž a odolnost hodinek

Hodinky po plném nabití a při běžném využití – zapnuté notifikace, občasné měření tepu/tlaku, sportovní aktivity – vydržely přes 3 dny, při intenzivnějším používání počítejte spíše se dvěma, při vypnutých notifikacích a bez využívání měřicích funkcí by měly vydržet dva týdny.

Smartomat Roundband 2

Můžete s nimi bez obav běhat v dešti nebo si mýt ruce, na plavání a potápění je ale nedoporučujeme – stupeň krytí IP67 není pro dlouhý pobyt ve vodě stavěný. K recenzi jsme měli růžovou verzi hodinek, k dispozici jsou i další tři barevné varianty, modrá, bílá a černá. Vzhledem k většímu průměru displeje než u čistě dámských modelů ARMODD Candywatch Premium nebo ARMODD Candywatch Crystal chytré hodinky Smartomat Roundband 2 sluší i lidem s širším zápěstím. Chytré hodinky Smartomat Roundband 2 lze vřele doporučit všem, kdo chtějí mít jednoduché chytré hodinky, které mají dostatek potřebných funkcí a lze je využívat při sportu i jako elegantní doplněk.

Popis produktu

  • Značka: Smartomat
  • Model: Roundband 2
  • Barva: černá, bílá, modrá růžová
  • Materiál: plast / minerální sklíčko
  • Voděodolnost: IP67
  • Tvar: kulatý displej
  • Displej: TFT dotykový 1,3“
  • Ciferník: 240 × 240 px
  • Řemínek: 19,5 cm
  • Hmotnost: 40 g
  • Výdrž: 5 / 15 dní (běžný provoz / pohotovostní režim)

Co najdete v balení

  • Hodinky Roundband 2
  • Dobíjecí kabel (USB-A -> nabíjecí pouzdro)
  • Návod v českém jazyce

Vybavení

Kompatibilita: Android 5.0 a vyšší / iOS 9.0 a vyšší
Aplikace: Da Fit v češtině
Menu hodinek: angličtina
Připojení: Bluetooth

Smart funkce: upozornění na příchozí zprávy a hovory, počasí, budík (vibrace), stopky, dálkové ovládání fotoaparátu, měření krevního tepu a tlaku, saturace kyslíku, monitoring spánku, měření vzdálenosti/krokoměr

Sportovní aktivity: chůze, běh, jízda na kole, švihadlo, badminton, basketbal, fotbal

Senzory: akcelerometr, gyroskop, oxymetr