UŽIVATELSKÝ TEST: Módní fitness náramek Smartomat Silentband 2

Nabitý funkcemi do kanceláře i pro sportovní vyžití, elegantní kovové provedení a tři barevné verze, to je chytrý náramek Smartomat Silentband 2.

Fitness náramek Smartomat Silentband 2 dokáže měřit vaše denní sportovní aktivity, ať jste pod střechou nebo venku, je odolný proti vodě i prachu a při běžném používání vydrží celý týden na jediné nabití, takže vás nezradí uprostřed tréninku.

Smartomat Silentband 2

V klasické dárkové krabičce od Smartomatu najdete vlastní fitness náramek Silentband 2 s kovovým páskem, obrázkový návod v češtině a nabíjecí USB kabel. Díky magnetickým pólům nelze nabíječku připojit chybně – v nesprávné poloze se magnety odpuzují, při správné vše zapadne na svoje místo. Český návod jako vždy obsahuje QR kódy pro pohodlné stažení mobilní aplikace FlagFit 2.0 z AppStore nebo Google Play, která pak slouží k podrobnému zobrazení všech sportovních údajů posbíraných náramkem.

FlagFit 2.0
ANDROID
FlagFit 2.0
iOS

Pro koho se Silentband 2 hodí

Elegantní design náramku zaujme jak ženy tak muže. Vzhledem k tomu, že fitness náramek Smartomat Silentband 2 je vyrobený z kvalitní oceli a skla, jeho hmotnost je o něco vyšší než u podobných modelů z plastu.

Vzhled náramku jde upravit změnou ciferníku – ten má pět různých variant, analogové i digitální, které zobrazují aktuální čas, datum, den v týdnu a počasí. Díky denním statistikám ušlých kroků, spálených kalorií a délce spánku lze průběžně sledovat zlepšování kondice a dodržování zdravého životního stylu.

Smartomat Silentband 2

Další funkce, které se budou hodit, jsou Najdi telefon, která v dosahu Bluetooth spojení odhalí, kde se nachází odložený mobil. Na náramku se zobrazují notifikace, kdo volá nebo píše – a to z mnoha dostupných aplikací – to se hodí právě ve chvíli, kdy jen potřebujete zjistit, kdo volá či píše a nechce se vám vyndávat telefon.

TIP OD MATEK MALÝCH DĚTÍ

Pokud náramek nosíte na ruce celý den, doporučujeme navečer vypnout funkci „rozsvítit otočením zápěstí“. Při ukládání dítěte do postýlky se vám může stát, že se displej nechtěně rozzáří, a s uspáváním budete muset začít znovu.

armodd-damske-hodinky

Co všechno Smartomat Silentband 2 umí

První, na co je třeba si zvyknout, je specifické ovládání náramku. Nemá žádné fyzické tlačítko nebo kolečko, vše se řeší pomocí malé dotekové plošky v dolní části ciferníku. Ta reaguje na krátký a dlouhý stisk, nikoli na gesta. Krátkým ťuknutím listujete v položkách menu, dlouhým stiskem aktivujete funkci nebo se vrátíte z podmenu do hlavní nabídky. Pokud tedy při listování v hlavním menu „přejedete“, musíte udělat celé kolečko, nejde listovat zpátky.

Náramek Silentband 2 nabízí všechny funkce, které očekáváte u chytrých hodinek, u fitness náramku ale nejsou vždy standardem – budík s vibracemi, stopky, základní informace o počasí a notifikace hovorů a zpráv (včetně všech obvyklých chatovacích aplikací). Pomocí náramku můžete také vyhledat zapadlý telefon, pokud je tedy v dosahu Bluetooth připojení.

Smartomat Silentband 2

Co všechno Silentband 2 změří? Krevní tlak, srdeční tep a saturace krve kyslíkem, která signalizuje zlepšování fyzické kondice – trénovaný organismus zvládá udržet při zátěži vyšší procento kyslíku v krvi než netrénovaný. A k tomu můžete monitorovat také délku a kvalitu svého spánku.

Automatický krokoměr je doplněn ukazatelem spálených kalorií, další sportovní aktivity, které náramkem změříte jsou chůze, skákání přes švihadlo, běh, jízda na kole, plavání, stolní tenis, tenis a badminton. Po synchronizaci s telefonem si můžete procházet svoje výkony a záznamy měření v přehledných tabulkách a grafech.

Výborná výdrž a odolnost hodinek

Pásek vydrží při běžném využití (tedy měření sportovních aktivit, tělesných funkcí a při zapnutých notifikacích) celých sedm dní, takže netrpí neduhem běžných chytrých hodinek, které je třeba nabíjet prakticky každodenně. Pokud vypnete notifikace i měřicí funkce a ponecháte pouze měření kroků, výdrž se dostane až přes čtyři týdny.

Smartomat Silentband 2

Díky kovové konstrukci náramek dosáhl stupně krytí IP68. Další výhodou je velikost fontu – i bez brýlí v klidu přečtete notifikace a naměřené hodnoty, menu hodinek je navíc kompletně (stejně jako aplikace) přeloženo do češtiny. Takže stačí jen vybrat, která z barev – černá, stříbrná nebo zlatá – vám vyhovuje nejvíc a začít fitness náramek Smartomat Silentband 2 využívat naplno.

Popis produktu

  • Značka: Smartomat
  • Model: Silentband 2
  • Barva: černá, stříbrná, zlatá
  • Materiál: ocel / minerální sklíčko
  • Voděodolnost: IP68
  • Tvar: obdélníkový displej
  • Displej: TFT dotykový 1,08“
  • Ciferník: 128 × 220 px
  • Řemínek: 19,5 cm
  • Hmotnost: 46 g
  • Výdrž: 7 / 30 dní (běžný provoz / pohotovostní režim)

Co najdete v balení

  • Chytré hodinky Silentband 2
  • Dobíjecí kabel (USB-A -> magnetické konektory)
  • Návod v českém jazyce

Vybavení

Kompatibilita: Android 5.0 a vyšší / iOS 8.0 a vyšší
Aplikace: FlagFit 2.0 v češtině
Menu hodinek: čeština
Připojení: Bluetooth

Smart funkce: upozornění na příchozí zprávy a hovory, počasí, budík (vibrace), stopky, dálkové ovládání fotoaparátu, měření krevního tepu a tlaku, saturace kyslíku, monitoring spánku, měření vzdálenosti/krokoměr

Sportovní aktivity: chůze, skákání přes švihadlo, běh, jízda na kole, plavání, stolní tenis, tenis, badminton

Senzory: akcelerometr, gyroskop, oxymetr