UŽIVATELSKÝ TEST: Chytré hodinky Smartomat Squarz 8 Pro s celodotykovým displejem

Když chcete mít svou sportovní aktivitu přímo na očích, sáhněte po elegantních chytrých hodinky Smartomat Squarz 8 Pro. Ze 4 barevných variant si vyberou ženy i muži.

Chytré hodinky Smartomat Squarz 8 Pro vám poskytnou kancelářské funkce, nabízejí také sadu sportovních režimů na ven i do haly, jejich elegantní design a čtyři barevná provedení dávají možnost vybrat si ženám i mužům.

armodd-damske-hodinky

armodd-panske-hodinky

Smartomat Squarz 8 Pro

Jak je u hodinek Smartomat zvykem, po otevření krabičky v ní najdete chytré hodinky, nabíjecí kabel a přehledný návod v češtině, který vás krok za krokem provede instalací a seznámí vás s ovládáním a funkcemi hodinek. Squarz 8 Pro má podobnou nabíječku jako jiný model od Smartomatu – Roundband 2, jde o pouzdro, do kterého chytré hodinky zacvaknete a USB kabelem pak nabíjíte. Než začnete hodinky používat, je vhodné nabít je do maxima.

Seznámení se s hodinkami

Z českého návodu si pomocí vašeho telefonu naskenujete QR kód podle operačního systému – na výběr je Android a iOS. V obchodě Google Play nebo AppStore si následně stáhnete aplikaci LinkTo Sport, která je kompletně v češtině. Jazyk se nastavuje podle telefonu, takže i váš telefon musí mít menu v češtině, aby s vámi aplikace komunikovala v rodném jazyce. V aplikaci máte možnost založení osobního profilu, kde zadáte pohlaví, výšku váhu a věk.

LinkTo Sport
ANDROID
LinkTo Sport
iOS

Po zapnutí hodinek je nejrychlejší cesta, jak je spárovat s mobilem přes QR kód. Ten najdete v menu hodinek, stačí pak fotoaparátem mobilu namířit na displej hodinek. Spárováním se na chytrých hodinkách automaticky nastaví správné datum a čas, dále budete vyzváni k povolení přístupu k funkcím telefonu, aby mohly chytré hodinky správně fungovat.

Smartomat Squarz 8 Pro

Chytré hodinky mají jedno tlačítko na boku, kterým zapínáte displej – případně můžete povolit rozsvícení displeje pootočením zápěstí. Navigace v menu chytrých hodinek je intuitivní, pomoci celodotykového displeje listujete nabídkou, ťuknutím pak požadovanou funkci spustíte. Na hlavní ciferník se nejsnadněji vrátíte dvojím stiskem bočního tlačítka.

Co všechno Squarz 8 Pro umí

Chytré hodinky Squarz 8 Pro využijete i v práci – můžete si nastavit notifikace prakticky ze všech chatovacích aplikací, které lze přečíst přímo na displeji hodinek. Příchozí hovory a SMS jsou samozřejmostí, zvolit můžete i upozorňování na nové e-maily. Šikovná funkce navíc je ovládání hudebního přehrávače, který umí pouštět, pauzovat a přeskakovat (dopředu/dozadu) písničky, které si v mobilu pouštíte. Pokud se rádi fotíte, můžete hodinky také využít jako vzdálenou spoušť fotoaparátu. Když budete chtít využít vibrační budík, musíte to udělat v aplikaci, přímo na hodinkách ho nastavit nelze.

Co se týká životního stylu, zdraví a sportování, Smartomat Squarz 8 Pro nabízí dostatek funkcí pro monitoring vašich aktivit. Protože chytré hodinky skoro nic neváží (40 g), nemusíte je sundávat ani v noci a můžete tak využít měření délky a kvality spánku. Přes den hodinky měří vaše aktivity včetně ušlých kroků, kilometrů a spálených kalorií. Svou kondici pak můžete sledovat díky měření krevního tlaku, srdečního tepu a saturace krve kyslíkem. Zlepšení poznáte třeba i podle vyššího procenta kyslíku v krvi v zátěži.

Kromě automatického měření kroků chytré hodinky Smartomat Squarz 8 Pro v položce Sports dávají na výběr 7 různých měřených aktivit: chůze, chůze na pásu, běh, běh na pásu, jízda na kole, turistika a plavání – v každé lze nastavit cíl, jehož chcete dosáhnout: vzdálenost, čas nebo spálené kalorie.

Smartomat Squarz 8 Pro

Co chytré hodinky vydrží

Po plném nabití hodinky vydržely přes 4 dny při nižším využívání funkcí. Jakmile začnete využívat naplno měření vašeho stavu a různé sportovní aktivity, počítejte s nabíjením každé dva dny. Pokud byste nepoužívali žádné měřicí funkce, hodinky vydrží přes dva týdny.

Smartomat Squarz 8 Pro

Díky krytí IP68 se nemusíte obávat prachu ani vody při běžném používání. Plavání a potápění však není výrobcem doporučeno.

Chytré hodinky jsou k dispozici ve 4 barevných variantách, černé, stříbrné, modré a růžové. Tělo hodinek je 4×3 cm, takže je mohou nosit i lidé s útlým zápěstím – nemusíte se tedy bát, že by působily jako příliš velké. Smartomat Squarz 8 Pro lze doporučit každému, kdo hledá chytré hodinky využitelné pro sport i jako pomocníka při práci.

Popis produktu

  • Značka: Smartomat
  • Model: Squarz 8 Pro
  • Barva: černá, stříbrná, modrá, růžová
  • Materiál: ocel / minerální sklíčko
  • Voděodolnost: IP68
  • Tvar: obdélníkový displej
  • Displej: TFT dotykový 1,3“
  • Ciferník: 240 × 240 px
  • Řemínek: 18,5 cm
  • Hmotnost: 40 g
  • Výdrž: 5 / 15 dní (běžný provoz / pohotovostní režim)

Co najdete v balení

  • Chytré hodinky Squarz 8 Pro
  • Dobíjecí kabel (USB-A -> nabíjecí pouzdro)
  • Návod v českém jazyce

Vybavení

Kompatibilita: Android 5.1 a vyšší / iOS 9.0 a vyšší
Aplikace: LinkTo Sport v češtině
Menu hodinek: angličtina
Připojení: Bluetooth

Smart funkce: upozornění na příchozí zprávy a hovory, počasí, budík (vibrace), stopky, dálkové ovládání fotoaparátu, měření krevního tepu a tlaku, saturace kyslíku, monitoring spánku, měření vzdálenosti/krokoměr

Sportovní aktivity: chůze, chůze na pásu, běh, běh na pásu, jízda na kole, turistika, plavání

Senzory: akcelerometr, gyroskop, oxymetr