Recenze: Designové chytré hodinky Smartomat Squarz X GPS

Hodinky, které pohlídají vaše sportovní aktivity a pomohou vám zlepšit fyzickou kondici, to jsou Smartomat Squarz X GPS

Chytré hodinky s přesným senzorem GPS v oblíbeném hranatém designu Smartomat Squarz X GPS si oblíbí hlavně sportovci, kteří preferují venkovní aktivity jako běh nebo jízdu na kole. Na hodinkách si můžete vybrat z 12 přednastavených displejů nebo si vytvořit vlastní originální vzhled displeje.

armodd-panske-hodinky

Smartomat Squarz X GPS

Elegantní sportovní hodinky Smartomat Squarz X GPS mají odolné tělo z oceli v černé barvě, jejich displej chrání Gorilla Glass sklíčko. V dárkové krabičce naleznete dva řemínky – lehký silikonový díky jeho zanedbatelné hmotnosti oceníte při všech sportovních aktivitách, elegantní kovový s pohodlným magnetickým zapínáním udělá z chytrých hodinek módní doplněk do společnosti.

Hodinky jsou vybaveny dvěma bočními tlačítky, kterými zapínáte/zhasínáte displej nebo se vracíte zpět v menu, případně na domácí zobrazení. Displej lze také rozsvítit zvednutím zápěstí, tuto funkci lze aktivovat v menu hodinek. Leváci ocení možnost přepnutí orientace displeje – hodinky můžete nosit na pravé ruce a tlačítka budete mít pohodlně směrem k zápěstí, nikoli z druhé strany.

Instalace aplikace a párování

Nejprve doporučujeme nabít chytré hodinky pomocí dodaného kabelu s magnetickým konektorem. Dejte pozor, abyste nezkratovali konektory například tím, že by se vám omylem přichytily na kovový řemínek – je lepší nejdřív připojit k hodinkám a teprve pak dát adaptér do zásuvky (případně do USB portu v počítači).

Během nabíjení si stáhněte do mobilního telefonu aplikaci LeMovt – je k dispozici jak pro Android telefony tak pro iPhony. Nejsnadnější cesta je naskenovat fotoaparátem telefonu QR kód, jež naleznete v krabičce s hodinkami a který vás nasměruje do obchodu přímo na správnou aplikaci.

LeMovt
ANDROID
LeMovt
iOS

Přes Bluetooth přístroje spárujete – v aplikaci LeMovt vyberete v dolním menu položku „Nastavení“ a následně „Párování“. (Na této stránce můžete také zapnout automatickou synchronizaci hodinek s telefonem.) Chytrým hodinkám po spárování povolíte přístup k funkcím telefonu – pro správné fungování doporučujeme povolit všechny. Spárováním Smartomat Squarz X GPS s telefonem se na nich automaticky nastaví aktuální datum i čas. V Bluetooth menu telefonu se hodinky zobrazují jako Squarz X# + několik čísel.

Smartomat Squarz X GPS screeny mobilní aplikace

TIP

Pokud chcete mít aplikaci i menu hodinek v češtině, je tak třeba mít nastavený operační systém telefonu – jakmile přepnete jazyk telefonu do češtiny, aplikace i menu hodinek se přepnou do stejného jazyka automaticky.

Co Smartomat Squarz X GPS nabízí

Chytré hodinky umožní nastavit vzhled podle sebe – na výběr máte ze 12 přednastavených displejů, plus si můžete vytvořit jeden vlastní. V jednoduchém editoru v telefonní aplikaci si můžete poskládat komponenty, které chcete na displeji zobrazit, měnit můžete jejich rozložení i barvu pozadí a textu. Pozor, jakmile vytvoříte nový vlastní design, předchozí se tím přemaže.

Smartomat Squarz X GPS screeny mobilní aplikace

Hodinky Smartomat Squarz X GPS nabízejí možnost notifikací – umí vás upozornit na hovory, SMS i na zprávy z jiných chatovacích aplikací (WhatsApp, Messenger), můžete si nastavit i upozornění na příchozí e-maily. Díky senzorům hodinky měří vaše denní činnosti, ušlé kroky a vzdálenost, spálené kalorie a minuty aktivity. Zapnout lze i měření délky a kvality spánku. V hodinkách nebo aplikaci jde nastavit budík, vibrace jsou ale poměrně jemné i na maximální stupeň, takže pokud máte opravdu hluboké spaní, doporučujeme ještě pro jistotu záložní zvukový budík.

Vzhledem ke sportovnímu využití hodinek v nich najdete stopky, časovač odpočtu a snímač tepu, který lze nastavit na průběžné měření během celého dne. V menu najdete i „Dechové cvičení“, což je relaxační program, který vám vizuálně a vibracemi pomůže zklidnit dech.

V rámci dosahu Bluetooth signálu můžete pomocí hodinek Smartomat Squarz X GPS vyhledat ztracený telefon, další samostatnou položkou v menu je počasí, které zobrazuje lokaci, teplotu, oblačnost, vlhkost i směr a sílu větru.

S GPS se neztratíte

Chytré hodinky Smartomat Squarz X GPS jsou jako stvořené pro aktivní jedince – díky vlastnímu GPS senzoru nemusíte mít při sportu telefon v dosahu hodinek, všechna data lze synchronizovat poté, co sportovní aktivitu ukončíte. Při chůzi, běhu i jízdě na kole chytré hodinky zaznamenávají rychlost a trasu, také vám pak poskytnou nejen trasu, zdolanou vzdálenost a čas, ale i vaše průměrné tempo na kilometr. Trasu vám zobrazí i displej hodinek, pohodlnější a podrobnější data si můžete prohlédnout po synchronizaci s telefonem.

Smartomat Squarz X GPS

Kromě venkovních aktivit hodinky nabídnou také spinning (označený jako Cyklistika v hale), kde se měří čas, tep a spálené kalorie. Tento režim lze tedy využít i na ostatní indoor aktivity jako například badminton.

Při běžném používání nám hodinky vydržely bez nabíjení 5 dní, v pohotovostním režimu pak dva týdny. Sportovci také ocení odolnost proti vodě i prachu – hodinky Smartomat Squarz X GPS disponují maximálním krytím IP68. A když sportovní řemínek vyměníte za luxusní kovový, a sportovní dres za oblek, můžete s těmito chytrými hodinkami vyrazit klidně do divadla nebo na vernisáž. Pokud hledáte dostupné, elegantní hodinky s vlastním GPS senzorem, Smartomat Squarz X GPS je rozhodně kousek, který vás potěší.

Popis produktu

  • Značka: Smartomat
  • Model: Squarz X GPS
  • Barva: černá
  • Materiál: Ocel / sférické sklo (Gorilla Glass)
  • Voděodolnost: IP68
  • Tvar: hranatý displej
  • Displej: LCD dotykový 1,4“
  • Ciferník: 320 × 320 px
  • Řemínek: 21 cm
  • Hmotnost: 40 g
  • Výdrž: 5 / 15 dní (běžný provoz / pohotovostní režim)

Co najdete v balení

  • Hodinky Squartz X GPS
  • Dobíjecí kabel (USB-A - magnetický konektor)
  • Návod v českém jazyce
  • Dva řemínky (kovový a silikonový)

Vybavení

Kompatibilita: Android 5.0 a vyšší / iOS 8.0 a vyšší
Aplikace: LeMovt v češtině
Menu hodinek: čeština
Připojení: Bluetooth

Smart funkce: vibrace, upozornění na příchozí zprávy a hovory, počasí, budík (vibrace), stopky, časovač, vyhledání telefonu, měření tepu a tlaku, dýchání, monitoring spánku, měření vzdálenosti/krokoměr, měření tempa, měření trasy, dálkové ovládání hudby na telefonu

Sportovní aktivity: chůze, běh, jízda na kole, spinning
Senzory: GPS, GLONASS, akcelerometr, gyroskop